Het belang van doelen stellen

Zet jij video al in voor jouw bedrijf? Of is er iets wat je nog tegen houd? In dit artikel geef ik je een hele belangrijke tip mee namelijk: hoe je het doel van je video bepaalt.

Als jij een video gaat maken, is het belangrijk dat je van te voren bepaalt met welk doel je dit doet. Video is goed voor je zichtbaarheid en geeft meer bereik. Maar als alleen dat je doel is, heb je geen goed uitgangspunt voor de inhoud van je video. Je wil immers ook iets waardevols bieden aan jouw volgers.

Een doel kan bijvoorbeeld zijn:

  • Vertrouwen creëren
  • Laten zien dat jij expert bent in jouw vakgebied
  • Mensen overtuigen van jouw product of dienst
  • Mensen kennis laten maken met jou en je bedrijf
  • Meer interactie met jouw volgers

Het is belangrijk om eerst te bepalen wat jouw doel is, zodat je vanuit dat doel de video vorm gaat geven. Het kan soms ook een combinatie zijn van verschillende doelen. Bijvoorbeeld: je geeft in een video tips hoe mensen thuis zelf kunnen mediteren, maar daarnaast voeg je aan het einde ook een call-to-action toe waarin je aangeeft dat mensen zich ook kunnen inschrijven voor een meditatieles. In deze video laat je enerzijds ziet dat je een expert bent in jouw vakgebied door tips te geven, maar probeer je ook mensen te overtuigen om zich in te schrijven voor jouw dienst, de meditatieles.

Probeer deze methode maar eens toe te passen als je video’s gaat maken. Je zult merken dat het makkelijker wordt om invulling te geven aan je video’s als je van te voren een doel bepaalt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *