Hoe gebruik je storytelling in je video?

Storytelling, oftewel verhalen vertellen, is een goede manier om de informatie die jij te vertellen hebt te vertalen naar jouw doelgroep. Jouw boodschap moet immers aantrekkelijk en duidelijk zijn. Storytelling is hierbij de key. Maar hoe pas je dat op een eenvoudige manier toe? In dit artikel leg ik het je in drie stappen uit.

Wat is storytelling nu precies? Als je kijkt naar een verhaal in een boek of in een film, dan zitten er vaak standaard elementen in. Er is een hoofdpersoon, deze hoofdpersoon komt een obstakel of een probleem tegen en moet dit oplossen. Deze drie elementen kun jij ook toepassen in jouw videoverhaal

Stap één. Kies een hoofdpersoon in je verhaal. Dat kun jij zelf zijn, als jij de ervaringsdeskundige bent in jouw vakgebied. Maar dit kan ook één van je klanten zijn of iemand die jou geïnspireerd heeft.  Vanuit deze persoon vertel je een verhaal. Jouw doelgroep moet zich goed kunnen identificeren met deze persoon. Het is dus belangrijk dat er raakvlakken zijn. 

Stap twee: De hoofdpersoon in je verhaal komt een obstakel tegen. Een probleem wat moet worden opgelost. Dit probleem heeft natuurlijk alles te maken met jouw product of dienst. Dit probleem of obstakel moet ook weer herkenbaar zijn voor jouw doelgroep. Het moet een probleem zijn waar jouw doelgroep ook mee te maken heeft. 

Stap drie. Aan het einde van je verhaal vind jouw hoofdpersoon de oplossing. Is jouw klant de hoofdpersoon, dan heeft deze persoon zijn of haar probleem opgelost door het gebruik van jouw product of dienst. Als jij zelf de hoofdpersoon bent, kun je vertellen dat jij zelf deze dienst of product ontdekte, waarna het jou geholpen heeft en dat je zo hebt besloten ook anderen hiermee te helpen. 

Door storytelling toe te passen in jouw video’s en andere content is het voor jouw doelgroep makkelijker zich te identificeren met jouw product of dienst. Ook is een storytelling video aantrekkelijker om naar te kijken en luisteren, net zoals je een film kijkt of een boek leest ter vermaak.

Wil je meer weten over hoe je storytelling in video’s toepast voor jouw bedrijf? Daar kan ik je natuurlijk ook persoonlijk bij helpen. Plan dan een strategiegesprek in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *