Hoe maak je waardevolle content?

Soms zie ik mensen die posten om het posten, omdat ze denken op die manier zichtbaar te zijn. Ze delen bijvoorbeeld quotes en plaatjes zonder verdere uitleg of inhoud.

Maar alleen zichtbaar zijn is niet genoeg. Je wil ook iets bereiken met jouw content. Bijvoorbeeld dat mensen jouw product kopen of dat ze jou als coach gaan vertrouwen. Je wil dus dat de ander urgentie voelt als ze jouw content zien en dan overgaan tot actie. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw content dit heeft?

Er zijn een aantal dingen belangrijk als het gaat om online content. Zo moet het:

  • Waarde bieden. Je wil iets bieden waar een ander iets mee kan, een bepaald inzicht, advies of tips.
  • Persoonlijk zijn. Dit kan betekenen dat je voorbeelden noemt van hoe jij iets hebt geleerd of aangepakt, maar het gaat er ook om dat jij jezelf laat zien in beeld. Dus plaats foto’en video’s van jezelf. Mensen willen weten wie jij bent voor ze met jou in zee gaan en jouw product kopen.
  • Overtuigend zijn. Mensen moeten de urgentie voelen dat ze met jouw dienst of product aan de slag moeten. In jouw content kun je mensen wijzen op een herkenbaar probleem en hen het gevoel geven dat ze daarmee bij jou aan het juiste adres zijn.

Deze drie punten zijn belangrijk om in je hoofd te houden als je content gaat maken. Check altijd even of je content aan een of meerdere van deze punten voldoet. Als je hier op gaat letten, kun je veel meer bereiken met jouw content dan alleen maar zichtbaarheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *