Hoe staat het met jouw online zichtbaarheid?

Hoe staat het met jouw online zichtbaarheid? Ben jij voldoende en duidelijk zichtbaar voor jouw potentiële klanten?

Dit is iets wat altijd belangrijk is voor ondernemers, maar in deze tijd helemaal. Vergaderingen, trainingen, netwerkborrels. Het meeste hiervan is de afgelopen tijd naar online verplaatst en ondanks dat er langzaam steeds meer kan, zal dit nog wel een hele tijd zo blijven.

Hoe kun jij je daar met jouw bedrijf op aan passen? En hoe kan video jouw daar bij helpen?

Ik zal je een aantal tips geven.

  • Wees consistent zichtbaar. Zorg dat je online zichtbaar blijft in deze tijd. Kijk eens of je wekelijks een video kunt plaatsen. Dit hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Geef mensen een update van jouw bedrijf of deel tips. Houd mensen betrokken bij jouw bedrijf. Het voorbeeld van een video is dat het persoonlijk. Je kunt mensen aankijken en maakt hiermee connectie.
  • Kijk welke diensten je online zou kunnen aanbieden.
    Als jij diensten aanbied met jouw bedrijf zoals trainingen, of het nu in groepsverband is of individueel, zou je dit ook online kunnen doen? Bijvoorbeeld door middel van zoomsessies of een videoserie die je aanbied op een online academy. Het lijkt misschien ingewikkeld om deze switch te maken. maar het kan ook na corona waardevol zijn om dit soort diensten online aan te bieden.
  • Ga online in gesprek met je (potentiële) klant
    Vind je het lastig om met klanten in gesprek te komen online? Probeer in jouw online content zoveel mogelijk de verbinding te zoeken door ook vragen te stellen. Stel vragen die interactie oproepen en als je dan reacties krijgt, ga dan ook het gesprek aan. Wat je daarnaast kunt doen is (gratis) een online kennismaking- of strategiegesprek aanbieden. Dit kun je via Zoom of Skype doen en geeft je de mogelijkheid om ook vragen te stellen aan deze potentiële klant.

Vind je het lastig om met video aan de slag te gaan en om je online zichtbaarheid te vergroten? Ik denk graag met je mee. Hiervoor kun je een strategiegesprek aanvragen. Dan beantwoord ik jouw vragen m.b.t. online zichtbaarheid en video en geef ik je passend advies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *