Hoe zorg je ervoor dat jouw video opvalt?

Tegenwoordig maken veel ondernemers en bedrijven gebruik van online video content. Maar niemand heeft natuurlijk de tijd om alle video’s op Facebook of LinkedIn te bekijken. Hoe zorg je ervoor dat ze bij jou blijven hangen en niet verder scrollen? Daar ga ik je in dit artikel een aantal tips voor geven.

De kwaliteit van je video

Allereerst: zorg dat de video van goede kwaliteit is. Het hoeft niet perse met een professionele camera te zijn opgenomen, maar het is wel belangrijk dat het beeld goed belicht is en dat je goed verstaanbaar bent, anders komt jouw verhaal totaal niet over bij de kijker. Ga dus niet s ’avonds in het donker een video opnemen. Er zijn een aantal handige gadgets die je kunnen helpen bij het opnemen van video’s, deze heb je misschien al in het e-book: Vertel jouw verhaal in video voorbij zien komen, zoals een microfoontje en statief voor smartphonegebruik.

Inhoud

Net als de vorm is de inhoud minstens zo belangrijk. Er moet een logische opbouw in je verhaal zitten. Bekijk hiervoor de video: hoe zorg ik voor een goede verhaalopbouw in mijn video? Belangrijk hierbij is dat je de kijker in de eerste paar seconden weet te boeien. Tease naar hetgeen wat de kijker uit deze video gaat halen door bijvoorbeeld een vraag te stellen die aansluit op een probleem van jouw doelgroep. In mijn geval stelde ik aan het begin van deze mail de vraag: hoe zorg je ervoor dat je video opvalt? Dit is een vraag die bij jou zou kunnen spelen. Ik vertelde dat ik het antwoord op deze vraag ga geven in deze mail. Hierdoor ben je waarschijnlijk nieuwsgierig gemaakt om verder te lezen. Deze techniek kun je ook in je video toepassen.

Houd het simpel

Houd je video kort en simpel. Baken je onderwerp zo af dat het behapbaar blijft voor je doelgroep. Je kunt nog beter een onderwerp in sub-onderwerpen delen, dan dat je video heel lang en onoverzichtelijk wordt, omdat je alles over dat ene onderwerp wil vertellen. 1 tot 3 minuten is ideaal voor de meeste social media kanalen. Natuurlijk kun je hierin niet alles vertellen wat je wilde vertellen, maar dat is ook niet de bedoeling. Je wil met video-content de aandacht trekken van je doelgroep en hen vervolgens iets laten doen, bijvoorbeeld naar je website laten gaan. Dit doe je door middel van een call-to-action, oftewel een oproep tot actie. Dit zul je mij nog vaker horen zeggen, want een call-to-action is heel belangrijk. Niet alleen bij video-content maar bij alle soorten content. Een call-to-action kun je toevoegen in de video zelf, door het te noemen: kijk even op mijn website voor meer info over.. neem contact op voor.. etc. Ook is het handig om je website even in beeld te zetten in tekst. Maar je kunt de call-to-action ook in de caption van je bericht zetten. Bijvoorbeeld: Ga naar de link in de bio voor meer informatie of meld je aan via deze link.

Er zijn natuurlijk nog meer dingen die je video laten opvallen, maar dit zijn in grove lijnen de belangrijkste punten waar je ook makkelijk zelf mee aan de slag kan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *