Hoe zorg je voor een goede verhaalopbouw in je video?

Video-content zien we tegenwoordig overal. En je denkt vast, een video moet er vooral goed uit zien en van goede kwaliteit zijn zodat mensen blijven kijken. Dat klopt natuurlijk, maar het is ook belangrijk dat de inhoud duidelijk en aantrekkelijk is. Je gebruikt je video-content immers als marketingtool. Als mensen na het kijken van jouw video geen actie ondernemen, heeft de video weinig effect gehad. 

Dus hoe zorg er dan voor dat jouw verhaal duidelijk is en verkoopt? Ik deze video geef ik je drie tips voor een goede verhaalopbouw.

Tip één: Bepaal van te voren wat het doel is van de video.

Welk doel gaat deze video ondersteunen? Is dat een nieuw product of dienst wat eraan zit te komen? Is het om mensen kennis te laten maken met jou zodat ze sneller contact zullen opnemen? Het is belangrijk dat je eerst je doel bepaald, anders komt er waarschijnlijk geen logische opbouw in je verhaal. 

Tip twee: Spreek jouw doelgroep aan.

Zeker in het begin van de video is dit belangrijk, want dan moet je de kijker geboeid zien te houden. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een anekdote te vertellen of een ervaring van één van jouw klanten die ook binnen deze doelgroep valt. Het is de bedoeling dat jouw doelgroep zich direct in dit verhaal herkend. Op deze manier is de kans groot dat ze blijven kijken. 

Een manier om de doelgroep aan te spreken is door een herkenbaar probleem te noemen. Een probleem waar jij de oplossing voor hebt. Dus stel je verkoopt verzorgingsproducten en je gaat een video maken voor een nieuw product wat acne verhelpt. Dan zorg je er dus voor dat je de doelgroep aanspreekt door het acne probleem te benoemen of hier een voorbeeld van te geven.

Tip drie: De oplossing

En de derde tip sluit hier mooi op aan, want dan ga je een oplossing geven voor het benoemde probleem. In het geval van de acne ga je dus vertellen dat jouw product hierbij helpt, het mooiste is dan natuurlijk als je een klantervaring hebt waar je over kunt vertellen. Of laat ook een klant in jouw video aan het woord, nog beter!

En vergeet daarna ook niet de kijker duidelijk te maken waar ze jouw product kunnen vinden. Dus voeg een call to action toe. Verwijs naar je website, contactgegevens of andere informatie. Het is zonde als je mensen hebt overtuigd van jouw product, maar dat het vervolgens niet duidelijk is waar ze het kunnen vinden.

Je moet het mensen zo makkelijk mogelijk maken om actie te ondernemen. Noem dus altijd even je website, plaats een link in beeld of bij de beschrijving van je video. 

Vind je het toch lastig om zelf een doel te bepalen of je video-verhaal goed op te bouwen. Je kunt hiervoor natuurlijk mijn hulp inschakelen. Plan dan een strategiegesprek met mij in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *