Je video online verspreiden

Stel je hebt een video gemaakt of laten maken voor je bedrijf. Super goed dat je deze video hebt, want dit kan je veel opleveren online. Maar nu? Een video alleen gaat je niet verder helpen. Je zal de video op de juiste manier moeten verspreiden zodat het jouw doelgroep bereikt en hen aanzet tot actie. Hoe doe je dat?

In dit artikel geef ik je drie tips.

Tip 1: Upload je video op YouTube.

Als je nog geen account hebt, maak deze dan aan. Gebruik in je titel en omschrijving termen die voor je doelgroep interessant zijn. Stel jezelf de vraag: op welke woorden zou ik zoeken als ik meer over dit onderwerp zou willen weten?

Vervolgens zet je de video natuurlijk ook op je website. Is het een algemene promotie video voor jouw product of dienst? Dan verdient de video natuurlijk een plek op de home pagina. Is het een video die een bepaald onderwerp belicht? Dan zou je een apart pagina kunnen maken waar je al je video-content en dingen als blogs op zet.

Tip 2: Zet je video op verschillende social media kanalen. 

Hierbij is belangrijk dat je de video niet op hetzelfde moment op alle kanalen tegelijk zet. Dit kun je beter spreiden, omdat je deels ook dezelfde volgers zult hebben op de verschillende kanalen, die dan in een dag jouw video 3 of 4 keer zien. Dat kan als irritant overkomen en dan is er een kans dat mensen je gaan ontvolgen. 

Op Instagram hebben je verschillende opties, afhankelijk van de lengte van je video. In de tijdlijn kun je een video van max. 1 minuut plaatsen. Wat doe je als je video langer is? Dan plaats je deze op IGTV. Hij komt dan ook in je tijdlijn te staan, maar dan krijgen mensen de melding na 1 minuut of ze verder willen kijken in IGTV. Wat je ook kan doen is een verkort stuk van je video in de tijdlijn plaatsen en een link naar YouTube in je bio plaatsen waar mensen dan de gehele video kunnen kijken. 

En vergeet ook niet de Instagram stories! Deze zijn maar 15 seconden, maar worden wel veel bekeken door Instagram gebruikers. Laat hier weten aan jouw volgers dat jij een video hebt geplaatst. Deel hier de video uit je tijdlijn, of plaats hier ook verkorte stukjes van de video zelf.

Op Facebook en LinkedIn plaats je gewoon de hele video. Bij Facebook is het zelfs beter als de video langer is dan 3 minuten, omdat deze dan meer bereik heeft. Plaats altijd zelf het videobestand en niet een link naar YouTube of een andere streamer. Waarom? Een platform als Facebook en LinkedIn zal je meer bereiken geven als je dit doet. En het is ook makkelijker voor de kijker, want die wordt niet eerst naar een andere website geleid. 

Tip drie: Wees niet bang om je video vaker dan een keer te posten op social media.

Soms kan er een paar maanden later weer een aanleiding zijn om je video te posten. Er moet natuurlijk wel een redelijke tijd tussen zitten. Of schrijf een post die overlapt met de inhoud van je video en link dan ook weer naar de video in die post. Op die manier blijf je regelmatig traffic sturen naar je video. 

Wil jij ook met video-content aan de slag, maar kun je wel wat hulp gebruiken? Plan dan een strategiegesprek met mij in, zodat ik je persoonlijk kan helpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *