Tijd besparen met video’s maken

Een van de meest gebruikte argumenten waarom ondernemers nog geen video’s maken, is dat ze er geen tijd voor hebben. Video’s maken lijkt ook een tijdrovend proces. Je moet je verdiepen in de techniek, je moet je video 10 x opnieuw opnemen omdat je je steeds verspreekt, en hoe moet je zelf gaan knippen en plakken in het materiaal? Nee, dan houd ik het wel bij blogposts. Herkenbaar? 

In dit artikel geef ik je drie tips, waarmee video’s maken veel minder tijd gaat kosten.

  1. Vraag niet teveel van jezelf. Ondernemers denken vaak dat video’s maken veel tijd kost, omdat we nogal veeleisend zijn als het om onszelf gaat. Een video moet aan allerlei eisen voldoen. Het moet van goede kwaliteit zijn, inhoudelijk sterk, je mag je niet verspreken, en zo kan ik nog wel even door gaan. 

Zijn deze dingen dan niet van belang? Natuurlijk wel, zeker voor mij als professioneel videomaker. Maar jij als ondernemer zonder ervaring? Dat is een ander verhaal. Als je dan aan al die verwachtingen wil voldoen, is dat alleen maar een reden om er niet aan te beginnen.

 Je kan alleen maar beter worden in het maken van video’s door het  te doen. En daarnaast zijn er natuurlijk wel dingen die je kunt leren via een andere weg, zoals in deze video. Dus aan de een kant moet je kennis verzamelen, maar een groot deel is ook ervaring opbouwen, zeker als het gaat om jezelf presenteren voor de camera. Maar besef je dus dat het niet meteen perfect hoeft te zijn. 

  1. Keep it simple. Probeer je video’s zo simpel mogelijk te houden. Probeer content die je normaal in een blog of een posts zou delen eens te verwerken in een video. Houd de onderwerpen klein. Je kunt een onderwerp nog beter opdelen in kleine subonderwerpen. Zo maak je het voor jezelf makkelijk, maar ook voor de kijker. En je hebt op deze manier ook meer input voor meerdere video’s.
  1. Neem meerdere video’s op 1 dag op. Mijn doel is om elke maand een lange en 2-3 korte video’s te plaatsen. Betekent dat dan dat ik er elke maand mee bezig ben? Nee. Eens per 3 maanden trek ik 2 dagen uit om aan deze video’s te werken. Ik gebruik een halve dag om drie onderwerpen te bedenken en uit te werken en in de andere halve dag neem ik de video’s op. De tweede dag monteer ik de video’s en plan ik ze ook gelijk in op social media. Ik zorg ervoor dat het aansluit op mijn contentplanning en dat ik bijvoorbeeld ook een vierkante versie heb voor Instagram. Het kost me dan dus 1,5 tot 2 dagen, maar daarna hoef ik er drie maanden niet over na te denken. 

Dan heb ik nog een bonustip voor je: Wie zegt dat je een video maar 1 keer kan gebruiken? Ik ben een groot voorstander van hergebruiken. Jouw video-content is waardevol en op het moment dat jij een video post, ziet natuurlijk niet iedereen het. Dus het kan best zijn dat het na een paar maanden of een jaar weer relevant is. Of misschien kun je er dan een andere tekst bij zetten, of schrijf je er een blog bij en link je weer even naar deze oude video. 

Of wat ik bijvoorbeeld vaak doe: ik haal korte stukjes uit mijn video’s en gebruik deze dan opnieuw. Op deze manier heb je ook weer ‘nieuwe’ video’s zonder dat je iets nieuws hoeft te bedenken of te maken.

Wil jij persoonlijk advies of hulp bij het maken van video-content voor jouw bedrijf? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek met mij in, zodat we kunnen kijken wat ik voor jou kan betekenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *