De videotrends van 2021

Laatst woonde ik een webinar bij over de videotrends van 2021. Want video is altijd in beweging en de ontwikkelingen gaat snel. Dus ook ik moet deze bijhouden.

Het is overduidelijk dat video steeds belangrijker wordt en een steeds groter deel gaat uitmaken van onze online content en communicatie.

Dit zie je aan alle nieuwe apps en functies die er de afgelopen jaren zijn ontstaan: IGTV, Facebook Watch, Tiktok, Reels. Maar wat is er anno 2021 nu echt belangrijk? Vandaag deel ik de drie belangrijkste trends met je.

  1. Alles op mobiel
    We bekijken video’s niet alleen het meest op onze mobiel, maar maken ze hier ook. Van het filmen tot het bewerken van je video. Het kan en gebeurd steeds vaker allemaal op je smartphone.

2. Echtheid boven kwaliteit
We zien liever echte mensen met echte verhalen in een video. We willen geen perfect gelikt beeld meer. De technische kwaliteit van je video wordt minder belangrijk en de echtheid van je verhaal en herkenbaarheid in een video des te meer.

3. Livestreams
Livestreams worden steeds populairder. Interactie is super belangrijk in video en tijdens een livestream zijn mensen in het moment bij jou aanwezig.
Zorg er wel voor dat je een reden hebt om live te gaan en dat mensen er echt op dat moment bij moeten zijn, omdat ze anders iets missen.

En? Wat vind jij van deze trends? Zijn er dingen die je gaat toepassen dit jaar?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *