Synopsis

‘Wat eten we nog over honderd jaar, als je ziet hoe we nu met voedselproductie en -consumptie omgaan?’ Dit is één van de vele kwesties waar familie Van den Braak zich zorgen om maakt. Verandering begint bij jezelf, is het gezinsmotto. Letterlijk zien hoe en waar je voedsel groeit, op een zo natuurlijk mogelijke manier, is voor hen van belang.

Deze idealen komen samen bij de Herenboeren Wilhelminapark in Boxtel. Daarom investeerde het gezin tweeduizend euro in de boerderij om ervan te kunnen eten.

De documentaire Back to Basics neemt je mee in de wereld van de Herenboeren Wilhelminapark door de ogen van familie Van den Braak. Eén van de honderd investerende gezinnen van de boerderij. Dat moeten er tweehonderd zijn aan het eind van 2017, anders gaat de boerderij failliet.

‘Best Cinematography Award’

De documentaire Back to Basics maakte ik samen met studiegenoot Fleur Born. De film ging 18 juni 2017 in première tijdens het Campusdoc Filmfestival. Een week later was de film ook in Manchester te zien tijdens het Telling Tales Filmfestival. Hier won de film de ‘Best Cinematography Award’.

Bekijk de documentaire hier.