Online cursus: video’s maken voor IGTV

 • Cursus: video’s maken voor IGTV
 • Startdata: eind 2020
 • Prijs: € 147,00 € 47,00 ex. btw
 • Te volgen via: Instagram

Voor ondernemers die video’s willen maken met hun smartphone om daarmee hun zichtbaarheid en bereik te vergroten en hun expertstatus te versterken op Instagram.

Wil jij ook video’s maken op Instagram om je zichtbaarheid te vergroten en je expertstatus te versterken op Instagram? Maar is het nooit het juiste moment om hier mee te beginnen?

‘Ik ben technisch veel te onhandig’

‘Moet ik mezelf echt gaan terug zien en horen op beeld?’

‘Hoe ik ga iets interessants vertellen in een video?’

Zucht.. Laat dan maar zitten! Herkenbaar? Dan ben je zeker niet de enige. Ik heb dit zelf ook gehad. En ja, ook toen ik al werkte als videomaker. Ik wist namelijk precies hoe ik toffe video’s voor klanten moest maken en hoe zij zichzelf in video konden profileren, maar zelf voor de camera? Zelf video inzetten voor mijn bedrijf? No, way. Ik dacht dat het niet bij mij paste, dat ik niet leuk genoeg zou zijn op beeld en ik vond het ook gewoon een heel ongemakkelijk idee dat ik mezelf moest terug zien en horen. 

Nu weet je dat je niet de enige bent die deze blokkades ervaart. Wat mij uiteindelijk over de streep heeft getrokken is: weten wat het me gaat opleveren, want dat zag ik ook bij mijn klanten gebeuren. Uiteindelijk ben ik twee jaar geleden begonnen met het maken van video’s van mijzelf op Instagram en toen gebeurde er dit:

 • Het aantal volgers wat ik had verdubbelde bijna.
 • Het aantal likes wat ik kreeg bleef hetzelfde. Maar de reacties, profiel bezoeken, bereik en opgeslagen berichten verdubbelde bijna (ook op mijn niet-video posts).
 • Ik ging van bijna nooit een gesprek met een potentiële klant in de DM naar elke week gesprekken met potentiële klanten in de DM
 • Op netwerkborrels en andere plekken hoor ik nu vaak dat mensen mij kennen van mijn online video’s

Ik ben dus mega gegroeid in mijn online zichtbaarheid en expertstatus. En dit levert mij ook klanten op die via Instagram en via mijn video’s bij mij terecht komen.

Hoe zou het zijn als jij net als ik:

 • Gaat groeien in je online zichtbaarheid en expertstatus.
 • Interactie krijgt op jouw video’s, omdat volgers deze zo waardevol vinden.
 • Echt in gesprek komt met jouw doelgroep en klanten uit Instagram haalt.

Dan gaat jouw hele bedrijf groeien en ook jij als persoon!

Ik gebruik video nu al bijna twee jaar in mijn eigen marketing en ik kan je vertellen: het is geen quick fix. Verwacht dus geen enorme groei in je bereik na 1 video. Verwacht niet dat je na 2 weken al dagelijks DM’s krijgt door je video’s. Dit heeft echt tijd nodig. Video is een long term commitment. Consistentie is hierbij belangrijk, maar dat ga ik je ook allemaal uitleggen in de cursus.

Wat ga je leren in de cursus?

In de cursus leer ik jou wat er voor nodig is om waardevolle video-content te maken, zodat jij als een malle gaat groeien op Instagram! Je hoeft je na deze cursus dus geen zorgen meer te maken over alle techniek die er bij komt kijken (wat vaak minder is, dan je denkt ;)), of je wel interessante content kunt bedenken voor video en of je wel geschikt bent voor video (spoiler: iedereen is geschikt voor video).

Wat ga ik je concreet leren? Ik neem je mee door een aantal modules tijdens de cursus. 

 • Je leert hoe je een marketingdoel stelt die je vertaalt naar video-content
 • Hoe je jouw verhaal voor de camera vertelt en het interessant kunt houden voor de kijkers
 • De do’ en don’ts van filmen met je smartphone
 • De basics van videobewerking
 • Hoe je jouw video op IGTV inzet en maximaal kunt promoten (zonder advertenties). 

Hoe ga je dit leren?

In deze cursus leer je hoe je op een simpele manier waardevolle video’s maakt voor IGTV. Tijdens de cursus ga je ook daadwerkelijk een video maken. Bij elke module zit namelijk een opdracht en alle opdrachten samen leiden uiteindelijk tot jouw eerste IGTV video! Omdat het allemaal om Instagram draait, wordt de cursus ook via Instagram gegeven. Vlak voor de cursus begint, wordt je toegelaten op een speciaal account. Hier komt vanaf de startdatum elke dag een nieuwe module op. Maar geen stress! Je hoeft de stof niet perse elke dag bij te houden. Je hebt nog tot een maand na het einde van de cursus de tijd om alles terug te kijken.

Waarom IGTV?

Waarom richt de cursus zich specifiek op IGTV en niet op video’s in het algemeen? Video-content kun je op heel veel manieren inzetten. Hoe je video inzet is per kanaal weer anders. Ik kies er bewust voor om het klein te houden en te focussen op Instagram om het behapbaar te houden. Op Instagram heb je natuurlijk ook verschillende soorten videocontent: Stories, vierkante video’s, Reels en IGTV. Ook dit is weer heel breed en te veel stof om in 1 cursus te behandelen. Er zijn veel cursussen over stories maken en hoe je Reels inzet. Maar er is weinig over IGTV te vinden, terwijl dit juist zo belangrijk is op Instagram. In IGTV kun je echt waardevolle content maken. Daarnaast kun je een IGTV video vaak ook gebruiken op je website, YouTube, Facebook, noem maar op. Dit ga ik je ook uitleggen in de cursus.

Wat maakt deze cursus uniek?

 • Veel cursussen gaan over het maken van stories op Instagram. Maar IGTV video’s zijn net zo belangrijk! Hier kun je echt de diepte in gaan en waarde bieden. Stories zijn na 24 uur verdwenen, maar IGTV video’s blijven staan. 
 • IGTV wordt nog weinig gebruikt door ondernemers. Jij bent dus mega onderscheidend als je dit wel gaat doen!
 • Je hebt alleen een smartphone nodig en een laptop of computer en geen dure camera apparatuur. 
 • In de cursus gaan we niet alleen op de techniek in maar ook op de inhoud: hoe vertel je een verhaal en hoe presenteer je het voor de camera? 
 • Je kunt de cursus gemakkelijk volgen via Instagram, en hebt daarna nog een maand toegang tot het lesmateriaal.
 • Veel van de skills die je in deze cursus leert kun je ook toepassen bij het maken van video’s voor Facebook, LinkedIn en Youtube. 
 • Je komt in een community met like minded ondernemers die allemaal willen gaan knallen op IGTV.
 • Je gaat tijdens de cursus ook daadwerkelijk een video maken!

Aan het einde van de cursus:

 • Weet je hoe je interessante content kunt bedenken aan de hand van een doel wat past bij jouw bedrijf.
 • Weet je hoe je deze content vertaalt naar video
 • Ken je de do’s en don’ts van het filmen met je smartphone
 • Sta jij vol zelfvertrouwen voor de camera
 • Heb je de basis edit technieken onder de knie
 • Weet je hoe je jouw video’s op IGTV plaatst om er maximaal resultaat uit te halen.

Wil jij gaan groeien in jouw online zichtbaarheid en bereik? Wil jij video-content gaan maken die van volgers klanten maakt? Doe dan mee met de pilotversie van de cursus: video’s maken voor IGTV. De cursus zal eind november/ begin december starten. Je kunt je nu aanmelden voor de wachtlijst en je wordt dan als eerste op de hoogte gehouden over: wanneer de cursus begint, wanneer je een kaartje kunt kopen en er zijn speciale bonussen en kortingen voor de mensen die op de wachtlijst staan! De cursus kost nu eenmalig € 47,00, omdat het een pilotversie is. Daarna zal de prijs verhoogd worden naar € 147,00.

Reviews van mijn klanten

Christa is betrouwbaar, creatief, denkt goed mee en levert snel. Ik ben altijd heel blij met haar werk.

Eva Brouwer, Pak je Podium

“Christa is enorm goed in wat ze doet! Dit blijkt uit alles; van communicatie en meedenken tot het eindresultaat. Ze is flexibel, duidelijk en geeft goede tips en feedback. 

Avantes B.V.

Christa is gedreven en een professional die haar afspraken na komt.

ABN Amro

“Ik ben altijd super blij met het resultaat van de video’s die ik met Christa maak. Ze kan goed kaderen als ik te veel wil en helderheid scheppen in alle ideeën die ik heb. Ik vind het heerlijk dat Christa zo rustig en punctueel is. Ik voel dat ik op haar kan rekenen.”

Esther Groenewegen, alshechtennietvanzelfgaat.nl

Christa gaat professioneel en vakkundig te werk. Bovenal vonden wij het heel plezierig om met Christa te werken. Zij luisterde goed naar onze vraag en stelde ons op ons gemak voor de camera.

Esther Janssen, China Culture Challenge