Online cursus: video’s maken voor IGTV

 
 • Cursus: video’s maken voor IGTV
 • Start wanneer jij wil
 • Prijs: € 97,- ex. btw
 • Te volgen via: Instagram (6 maanden toegang)
 • Bevat 13 video’s, een werkboek en online ondersteuning

 

 

Voor ondernemers die video’s willen maken met hun smartphone om daarmee hun zichtbaarheid en bereik te vergroten en hun expertstatus te versterken op Instagram.

Wil jij ook video’s maken op Instagram om je zichtbaarheid te vergroten en je expertstatus te versterken op Instagram? Maar is het nooit het juiste moment om hier mee te beginnen?

‘Ik ben technisch veel te onhandig’

‘Moet ik mezelf echt gaan terug zien en horen op beeld?’

‘Hoe ik ga iets interessants vertellen in een video?’

Zucht.. Laat dan maar zitten! Herkenbaar? Dan ben je zeker niet de enige. Ik heb dit zelf ook gehad. En ja, ook toen ik al werkte als videomaker. Ik wist namelijk precies hoe ik toffe video’s voor klanten moest maken en hoe zij zichzelf in video konden profileren, maar zelf voor de camera? Zelf video inzetten voor mijn bedrijf? No, way. Ik dacht dat het niet bij mij paste, dat ik niet leuk genoeg zou zijn op beeld en ik vond het ook gewoon een heel ongemakkelijk idee dat ik mezelf moest terug zien en horen. 

Nu weet je dat je niet de enige bent die deze blokkades ervaart. Wat mij uiteindelijk over de streep heeft getrokken is: weten wat het me gaat opleveren, want dat zag ik ook bij mijn klanten gebeuren. Uiteindelijk ben ik twee jaar geleden begonnen met het maken van video’s van mijzelf op Instagram en toen gebeurde er dit:

 • Het aantal volgers wat ik had verdubbelde bijna.
 • Het aantal likes wat ik kreeg bleef hetzelfde. Maar de reacties, profiel bezoeken, bereik en opgeslagen berichten verdubbelde bijna (ook op mijn niet-video posts).
 • Ik ging van bijna nooit een gesprek met een potentiële klant in de DM naar elke week gesprekken met potentiële klanten in de DM
 • Op netwerkborrels en andere plekken hoor ik nu vaak dat mensen mij kennen van mijn online video’s

Ik ben dus mega gegroeid in mijn online zichtbaarheid en expertstatus. En dit levert mij ook klanten op die via Instagram en via mijn video’s bij mij terecht komen.

Hoe zou het zijn als jij net als ik:

 • Gaat groeien in je online zichtbaarheid en expertstatus.
 • Interactie krijgt op jouw video’s, omdat volgers deze zo waardevol vinden.
 • Echt in gesprek komt met jouw doelgroep en klanten uit Instagram haalt.

Dan gaat jouw hele bedrijf groeien en ook jij als persoon!

Ik gebruik video nu al bijna twee jaar in mijn eigen marketing en ik kan je vertellen: het is geen quick fix. Verwacht dus geen enorme groei in je bereik na 1 video. Verwacht niet dat je na 2 weken al dagelijks DM’s krijgt door je video’s. Dit heeft echt tijd nodig. Video is een long term commitment. Consistentie is hierbij belangrijk, maar dat ga ik je ook allemaal uitleggen in de cursus.

“De cursus bevat volop waarde voor ondernemers die de stap willen zetten naar het maken van video’s met impact. Niet meer zomaar een videootje online gooien maar echt aan de slag met doelen, effect en reflectie, zodat je video’s gaat delen die je bedrijf en waarden nog sterker in beeld brengen. Christa legt duidelijk en fijn uit en het werkboek zorgt ervoor dat je echt meteen aan de slag kunt en verschil gaat zien!”

Frouke van Loo, Frosje Branding

Wat ga je leren in de cursus?

In de cursus leer ik jou wat er voor nodig is om waardevolle video-content te maken, zodat jij als een malle gaat groeien op Instagram! Je hoeft je na deze cursus dus geen zorgen meer te maken over alle techniek die er bij komt kijken (wat vaak minder is, dan je denkt ;)), of je wel interessante content kunt bedenken voor video en of je wel geschikt bent voor video (spoiler: iedereen is geschikt voor video).

Wat ga ik je concreet leren? Ik neem je mee door 7 modules tijdens de cursus. 

 • Module 1: Je leert hoe je een marketingdoel stelt die je vertaalt naar video-content
 • Module 2: Je leert hoe je dit doel vertaalt naar content geschikt voor video.
 • Module 3: Je leert hoe je jouw verhaal voor de camera vertelt en het interessant kunt houden voor de kijkers
 • Module 4: Je leert hoe je een video-opname voorbereid en omgaat met camera-angst.
 • Module 5: Je leert de do’ en don’ts van filmen met je smartphone
 • Module 6: Je leert basics van videobewerking in Davinci Resolve.
 • Module 7: Je leert hoe je jouw video op IGTV inzet, maximaal kunt promoten (zonder advertenties) en strategisch verwerkt in jouw contentplanning. 

Hoe ga je dit leren?

In deze cursus leer je hoe je op een simpele manier waardevolle video’s maakt voor IGTV. Tijdens de cursus ga je ook daadwerkelijk een video maken. Bij elke module zit namelijk een opdracht en alle opdrachten samen leiden uiteindelijk tot jouw eerste IGTV video! Omdat het allemaal om Instagram draait, wordt de cursus ook via Instagram gegeven. Als je de cursus hebt aangeschaft, wordt je toegelaten op een speciaal account. Hier kun je direct alle video’s zien. Het werkboek ontvang je via de mail. De cursus is zo opgebouwd dat je elke dag een module kunt doen, maar je kunt het ook op je eigen tempo doen. Je krijgt 6 maanden toegang tot het Instagram-account.

De cursus bevat:

 • 13 video’s
 • Een werkboek
 • Online support via Instagram

“Christa weet je door middel van korte, overzichtelijke video’s en een werkboek mee te nemen, zodat je uiteindelijk echt gebruik kunt gaan maken van IGTV.  Wat ik ontzettend fijn vond, is dat alle kanten van het publiceren van een filmpje aan bod komen. Van doelen stellen, tot jij als persoon, tot het daadwerkelijk filmen en editen van je filmpje. De cursus voelde als compleet en ik ben er nu zeker van dat ik genoeg tools en kennis heb om te beginnen met IGTV!”


Nancy Tjon, oprichtster Krakti

Waarom IGTV?

Waarom richt de cursus zich specifiek op IGTV en niet op video’s in het algemeen? Video-content kun je op heel veel manieren inzetten. Hoe je video inzet is per kanaal weer anders. Ik kies er bewust voor om het klein te houden en te focussen op Instagram om het behapbaar te houden. Op Instagram heb je natuurlijk ook verschillende soorten videocontent: Stories, vierkante video’s, Reels en IGTV. Ook dit is weer heel breed en te veel stof om in 1 cursus te behandelen. Er zijn veel cursussen over stories maken en hoe je Reels inzet. Maar er is weinig over IGTV te vinden, terwijl dit juist zo belangrijk is op Instagram. In IGTV kun je echt waardevolle content maken. Daarnaast kun je een IGTV video  ook gebruiken op je website, YouTube, Facebook, LinkedIn noem maar op. Dit ga ik je ook kort uitleggen in de cursus.

Je leert in feite waardevolle kennisvideo’s te maken die geschikt zijn voor meerdere kanalen en platforms, maar in de cursus ga ik extra diep in op hoe je de video’s op Instagram als IGTV video in kunt zetten, omdat video op Instagram veel voor mijn online succes heeft betekend. 

Wat maakt deze cursus uniek?

 • Veel cursussen gaan over het maken van stories op Instagram. Maar IGTV video’s zijn net zo belangrijk! Hier kun je echt de diepte in gaan en waarde bieden. Stories zijn na 24 uur verdwenen, maar IGTV video’s blijven staan. 
 • IGTV wordt nog weinig gebruikt door ondernemers. Jij bent dus mega onderscheidend als je dit wel gaat doen!
 • Je hebt alleen een smartphone nodig en een laptop of computer en geen dure camera apparatuur. 
 • In de cursus gaan we niet alleen op de techniek in maar ook op de inhoud: hoe vertel je een verhaal en hoe presenteer je het voor de camera? 
 • Je kunt de cursus gemakkelijk volgen via Instagram, en hebt daarna nog 6 maanden toegang tot het lesmateriaal.
 • Veel van de skills die je in deze cursus leert kun je ook toepassen bij het maken van video’s voor Facebook, LinkedIn en YouTube. 
 • Afhankelijk van wanneer je de cursus volgt, kom je in een community met like minded ondernemers die allemaal willen gaan knallen op IGTV.
 • Je gaat tijdens de cursus ook daadwerkelijk een video maken!

“Ik heb de cursus video’s maken met veel plezier gevolgd. Het is geen makkelijke materie (althans voor mij) en Christa maakt het begrijpelijk, helder en concreet. De manier waarop ze er voor je is tijdens de cursus heeft me enorm geholpen. Een fijne cursusleider die staat voor haar cursus met knowhow. Deze expert weet waar ze het over heeft.”

Nicky de Troije, Veerkracht haptonomie

Aan het einde van de cursus:

 • Weet je hoe je interessante content kunt bedenken aan de hand van een doel wat past bij jouw bedrijf.
 • Weet je hoe je deze content vertaalt naar video
 • Ken je de do’s en don’ts van het filmen met je smartphone
 • Sta jij vol zelfvertrouwen voor de camera
 • Heb je de basis edit technieken onder de knie
 • Weet je hoe je jouw video’s op IGTV plaatst om er maximaal resultaat uit te halen.

Wil jij gaan groeien in jouw online zichtbaarheid en bereik? Wil jij video-content gaan maken die van volgers klanten maakt? Doe dan mee met de cursus: video’s maken voor IGTV.

Reviews

“Video speelt een steeds belangrijkere rol en er liggen zoveel kansen voor ondernemers om dit toe te passen in hun content strategie. Christa laat in de cursus zien hoe je makkelijk én professioneel video voor je kan laten werken. Geen klungelig gedoe meer voor de camera of onhandigheid met technische apparatuur. In de cursus ontdek je hoe je in een paar simpele stappen een video opneemt, monteert en publiceert. Wat ik echt uit de cursus heb gehaald, is hoe ik video kan inzetten om mijn online zichtbaarheid te vergroten en hoe ik me hierin kan onderscheiden. Wat fijn is, is dat Christa zelf jarenlang ervaring heeft met het voor en achter de camera staan en dat ze vanuit daar hele goede tips geeft om meer comfortabel op video te spreken.”

Anne Neijnens, Hypnose coach

“Ik vond het programma echt super duidelijk. Het zat heel mooi in elkaar. Ook het werkboek was heel duidelijk. Ik ben echt super tevreden. Wat ik voor mijn geld heb gekregen, denk ik: wauw, wat een geluk dat ik mee heb mogen doen aan deze cursus!”

Inge van Berlo, Talkative coaching en advies

“Ik heb de cursus video’s maken voor IGTV gevolgd bij Christa Hiddinga omdat ik weet hoe belangrijk video is, maar er zelf nog te weinig mee deed. De kennis en tijd ontbrak er bij mij aan om goede IGTV’s te maken en de cursus van Christa heeft geholpen om mijn kennis bij te spijkeren. Daarnaast ben ik gemotiveerder om ook daadwerkelijk weer IGTV’s op te nemen. De video’s op Instagram, aangevuld met de werkboeken die per mail worden toegestuurd en de Q&A maken de cursus ontzettend waardevol. Alles wordt goed en gedetailleerd uitgelegd en Christa denkt graag met je mee. Ik kan de cursus zeker aanbevelen!. “

Marlou Minten, online marketing regisseur

“Ik heb bij Christa de cursus “video’s maken voor IGTV” gedaan en ik ben er echt blij mee! Voor de cursus had ik moeite met video’s maken met een duidelijke verhaalopbouw. Met behulp van de cursus kan je op een laagdrempelige manier video’s maken voor je IG. Met elke module neemt ze je mee in het hele proces: van doelen stellen tot het opnemen van video en het bewerken ervan. Je krijgt goede tips en alles wordt duidelijk uitgelegd.”

Eva Noort, Webvelopment