Gedreven door verhalen

 

Verhalen vertellen. Het zat er mij bij van kinds af aan al in. Toen ik 11 jaar was bracht ik een grauwe herfstvakantie door achter de computer. Niet om te internetten, want dat deden we toen nog nauwelijks. Ik begon met het schrijven van een fantasieverhaal. Een verhaal waarin ik een groot avontuur beleefde, geïnspireerd op mijn favoriete superhelden uit die tijd.

Dit werd niet zomaar een verhaal, nee het werden maar liefst 25 pagina’s, opgedeeld in 12 hoofdstukken. Ik printte het netjes uit om het vervolgens in een groot roze schrift te plakken. En natuurlijk moest iedereen het lezen. 

Naarmate ik ouder werd, verschoof de interesse van fantasieverhalen steeds meer naar verhalen van de echte mensen in de echte wereld. Documentaires inspireerde me en boeken werden vaker ingeruild voor verhalen in de krant.

Journalist wilde ik worden en dus volgde ik de opleiding journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ik ontdekte mijn liefde voor filmen, kocht een spiegelreflexcamera en ging aan de slag met video – en fotografie. Een van mijn dromen werd werkelijkheid: ik maakte samen met studiegenoot Fleur Born een documentaire: Back to Basics

Tijdens mijn studie werd ik steeds vaker gevraagd om mijn vaardigheden in te zetten voor ondernemers en bedrijven. Toen besefte ik me dat storytelling, iets wat ik tijdens mijn opleiding journalistiek geleerd had, heel waardevol kan zijn voor bedrijven.

Zo ontstond in 2016 Christa Hiddinga productions waarmee ik ondernemers help om de boodschap van hun bedrijf naar (video)-content te vertalen, zodat iedereen begrijpt wat zij doen. Zodat iedereen hun passie ziet. Zodat hun klanten hen nog beter weten te vinden. 

Ik ben Christa, geboren in 1995 in het Gelderse Loenen. Samen met mijn vriend Nick en hondje Boomie woon ik in Hilversum. Ik houd van een goede film, yoga, wandelen in de natuur en een goed gesprek met een glas wijn. Nieuwe dingen uitproberen in de keuken vind ik ontzettend leuk. Reizen en de wereld zien, vind ik belangrijk.